LUCRAREA CU FEMEILE

Coordonator Lucrarea cu Femeile din cadrul Fundației EBE Romania.
Lidia Șchiopu
Am fost formată / echipată prin slujirea misionarelor din cadrul organizației BEEI, (actualmente “Entrust”) fiind parte din primul lor grup de femei din Timișoara anului 1986. La început participam la grup din dorința de a învăța pentru mine însumi, dar pe măsură ce viața mi se schimba, am simțit treptat și responsabilitatea de a împărtăși și altor femei ceea ce învățam. În anul 1995 am renunțat la servici pentru a mă dedica deplin slujirii altor femei. Pentru mai bine de doi ani de zile pot spune că am trăit depinzând total de Dumnezeu, experimentând astfel credincioșia Lui în fiecare zi.
În anul 1998 am fost solicitată să coordonez lucrarea femeilor din cadrul Fundației EBE. Acceptând această provocare, am fost nevoită să lucrez cu femei din toate confesiunile evanghelice, fapt care s-a arătat în cele din urmă de a fi foarte benefic pentru Împărăția lui Dumnezeu.
Pasiunea mea cea mai mare este să văd femeile crescând în maturitate, slujind altor femei și trăindu-și viața pentru slava lui Dumnezeu. Mă bucur mult de ajutorul soțului meu, Dorel. Avem împreună patru copii și ne bucurăm și de primul nepoțel.
Cu ce ne ocupăm?
Departamentul lucrării cu femeile din cadrul EBE România, se ocupă de echiparea și formarea femeilor pentru a sluji altor femei. Ne dorim în bisericile noastre femei mature, echipate pentru slujire, care descoperindu-și darurile, să-și aducă propria contribuție la lărgirea și edificarea Bisericii lui Isus Hristos. Acest lucru îl dorim cu atât mai mult cu cât știm că în bisericile noastre peste 60% sunt femei. Ce potențial fantastic, dar uneori, atât de neglijat!
Ce pot face femeile? Pavel îi scrie lui Tit și îi dă instrucțiuni clare și concrete despre modul în care să se ocupe de fiecare segment din biserică, iar la un moment dat el spune: dar vreau “ca femeile în vârstă … să le învețe pe cele tinere să-și iubească bărbații și copiii, să fie cumpătate, cu viață curată, să-și vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaților lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu “.(Tit 2 :4-5)
Ce facem noi? Vrem să împlinim această poruncă, echipând femei care să le învețe pe altele cum să trăiască vieți care să-i aducă cinste lui Dumnezeu, cum să devină făcătoare de ucenici – mandatul fiecărui creștin! Pentru aceasta creem și oferim cadrul în care femeile să crească din punct de vedere spiritual și să fie echipate. Folosim mai ales filosofia de lucrare în grupuri mici de ucenicie și creștere, dar și seminarii, conferințe, asistență, mentorare. Lucrăm interconfesional, cu toate bisericile evanghelice, trecând dincolo de diferențe și bucurându-ne de ceea ce avem în comun. De fapt, între noi femeile, în multe locuri au căzut zidurile denominaționale și am învățat să ne acceptăm, să ne respectăm, să ne slujim. știm că suntem parte din aceeași BISERICĂ a lui Isus Hristos și …. ne pregătim să-I fim Mireasa!
Într-o vreme în care mulți creștini mai degrabă împrumută valorile lumii, noi dorim să transmitem generației în care investim, valorile eterne ale Împărăției lui Dumnezeu. Credem că Intimitatea cu Dumnezeueste vitală, vrem să trăim vieți de Integritate, vrem să fim Invățabile, să lucrăm împreună în Echipă, vrem să slujim sub Autoritatea Bisericii locale și în tot ce suntem și facem vrem să fim Dependente de Dumnezeu!
Uitându-mă prin credință, pot vedea cum Dumnezeu ridică o generație a “femeilor aducătoare de vești bune”, care vor trăi făcând o diferență pentru El în această țară și până la marginile pământului.